Wonen & Tuin

adem het goede leven in

5 tips om je tuin zomer-klaar te maken

Schoonmaken, opruimen en aanleggen. Het zijn klusjes die je tuin echt nodig hebt om er weer fris en fruitig uit te zien. Zeker na een lange, koude winter. Alleen al het idee van weer buiten kunnen zitten in je eigen tuin geeft je een boost. Maar voordat je kunt gaan genieten, is het belangrijk om je tuin goed voor te bereiden. Wij hebben 5 tips voor je om je tuin klaar te maken voor de zomer.

1. Schoonmaken

Een van de eerste dingen die je moet doen om je tuin klaar te maken voor de zomer, is het schoonmaken. Zowel je tuinmeubilair als je tuin zelf zullen een goede schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. Pak alle spullen die je in de winter hebt weggeborgen en maak alles weer schoon voordat je het weer terug in je tuin zet. Stof af, dweil de vloer en maaken schoon. Op die manier kan je tuin weer helemaal stralen.

2. Opruimen

Natuurlijk is het ook belangrijk om je tuin op te ruimen voordat de zomer begint. Zorg ervoor tuin vrij is van onkruid en dat er geen takken of bladeren meer liggen. Op die manier kan je tuin optimaal profiteren van de zon en het warme weer. Bovendien is het ook veel fijner om in een opgeruimde tuin te zitten.

3. Aanleggen

Als je tuin er echt toe doet, is het misschien wel een idee om er een aantal aanpassingen in te doen. Bijvoorbeeld door er een nieuw terras in te leggen of een mooie tuinhuis te bouwen. Op die manier kan je tuin echt een verlengstuk van je huis worden en kan je er heerlijk van genieten. Wij raden aan om bij het aanleggen van een terras keramische tegels buiten te gebruiken. Deze tegels zijn ontzettend onderhoudsvriendelijk waardoor je er weinig tot geen werk aan hebt. 

4. Plaatsen

Natuurlijk moet je tuin niet alleen schoon en opgeruimd zijn, maar ook ingericht. Zorg ervoor dat je tuinmeubilair klaarstaat en plaats eventueel ook een tuinhuis of tuinbank. Op die manier kan je direct gaan genieten zodra het weer warm wordt.

5. Decoratie

Als laatste is heatuurlijk ook leuk om je tuin wat te decoreren. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een mooie tuinposter op te hangen of wat plantjes in te poten. Decoratie geeft je tuin een eigen sfeer en maakt het helemaal af.

Met deze tips ben je klaar om je tuin klaar te maken voor de zomer. Zodra alles schoon is, opgeruimd en ingericht, kan je gaan genieten van het mooie weer.