Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

voordelen PVC vloer

Een PVC vloer werd vroeger dikwijls gezien als een materiaalsoort voor de ‘armen’ die een plastic fantastic uitstraling gaf op de grond in de woning. Echter is dit allang verleden tijd en is PVC tegenwoordig een serieuze concurrent van echte houtsoorten en laminaat, alleen dan wel met de voordelen die passen bij een PVC vloer. Lees hieronder de voordelen van een PVC vloer.

Gemakkelijk te leggen

De voordelen van een PVC vloer zijn talrijk. Een PVC vloer is gemaakt van lagen kunststof, maar heeft de uitstraling van een parketvloer of vloer van echt hout. Het materiaal is dun en erg licht van gewicht. Een PVC vloer kan gelegd worden door middel van een laminaat-achtig kliksysteem of de vloer kan gelijmd worden op een ondervloer.

Geschikt voor vloerverwarming

PVC is erg geschikt in combinatie met vloerverwarming. Door de geleiding van het kunststof verlies je weinig warmte en wordt de warmte goed tegengehouden, zodat je weinig warmte verliest en niet extra hoeft te stoken in de winter omdat je warmte via de vloer verliest. Tevens is PVC ook erg goed bestand tegen vocht, wat fijn is in een keuken of andere natte ruimte. 

Geluiddempende vloer

Heb je een gezin met kinderen, dan is een PVC vloer sowieso aan te raden. Behalve door bovenstaande voordelen, heeft PVC ook als eigenschap dat het een erg geluiddempende materiaalsoort is. Hierdoor is een PVC vloer dus uitermate geschikt als je kinderen hebt die weleens door het huis rennen of stampen. 

Onderhoudsvriendelijk en slijtvast

Onderhoudsvriendelijkheid en slijt- en stootvast is ook een extra voordeel bij het hebben van een gezin met kinderen. Ze kunnen heerlijk rennen en spelen op de vloer, zonder dat je er bang voor hoeft te zijn dat de vloer snel beschadigd. 

Zo kies je een trendy PVC vloer

Vind je PVC van oudsher al lelijk en heb je geen idee van de mogelijkheden die PVC vloeren vandaag de dag bieden? Kijk dan op VloerXL.nl om te kijken naar de talloze mogelijkheden die er hedendaags zijn qua designs voor een PVC vloer. Je hebt designs van PVC vloeren die vrijwel niet verschillen van een echte houten of laminaatvloer. Heb je liever een visgraat design als vloer? Ook dat is tegenwoordig mogelijk van PVC materiaal.