Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Idee: bekleed je terras eens met prachtige stenen

Ik ben van mening dat men wel meer tijd en moeite kan steken in het creëren van een eigen sfeer in en om het huis – en zelf heb ik me hier ook langdurig schuldig aan gemaakt. Want hoewel ik vrij veel bezig ben in de tuin, heb ik het leggen van een terras al een tijdje uitgesteld. Nu was er echter geen ontkomen meer aan en toen ik onderstaande terras stenen op het web trof kreeg ik dan ook direct de kriebels om eens lekker aan de slag te gaan.

waaltjes21

De handen uit de mouwen gestoken voor het terras

waaltjes1De lente komt er immers weer aan en wil ik er dit jaar wél warmpjes bij zitten – letterlijk maar ook figuurlijk natuurlijk – dan kon ik er nu in deze maand maar beter voor zorgen dat voor elkaar te krijgen. En dus heb ik de handen uit de mouwen gestoken – wederom letterlijk én figuurlijk – en ben ik aan de slag gegaan. Het voordeel van stenen als deze is dat ze gemakkelijk te leggen zijn. Je hoeft er bijvoorbeeld geen speciaal patroon in te leggen en bovendien sluiten de afzonderlijke tegels goed op elkaar aan. Ze zijn allemaal van hetzelfde formaat en zijn dus rij voor rij goed te leggen. Ik denk dat dat een van de redenen was dat ik er zo wonderlijk snel mee klaar was, want in één en dezelfde dag heb ik mijn hele terras kunnen leggen. Wat wordt dat heerlijk genieten in mijn tuin deze zomer – het heeft de gehele tuin in één klap getransformeerd naar een geheel ander soort tuin met een geheel andere sfeer.

Overigens heb ik mijn buurman ook kunnen overtuigen van het voordeel van de website van Willems, en ook hij heeft inmiddels tegels van het bedrijf gelegd in zijn tuin. Een andere stijl weliswaar, maar minstens zo mooi!

waaltjes22